Nieuwsbrief oktober 2013

OAD, Kodak en Blackberry zijn de afgelopen weken vol in het nieuws geweest en zijn respectievelijk failliet, ternauwernood ontsnapt aan een faillissement en deels overgenomen. Deze bedrijven hebben met elkaar gemeen, dat zij niet tijdig en/of onvoldoende zijn ingesprongen op sterk gewijzigde marktomstandigheden. Het goede nieuws is, dat je dit soort tragische uitkomsten kan voorkomen door op alerte wijze om te gaan met strategie. In deze oktober editie van de StrateG nieuwsbrief tref je het eerste deel van zeven blogs over te vermijden valkuilen in het strategievormingsproces aan, met tips om deze valkuilen te omzeilen. Tegen welke struikelblokken loopt jouw organisatie aan bij het realiseren van een nieuwe strategie? Download hier de Strategie Executie Test en ontdek snel welke elementen van jouw strategieproces voor verbetering vatbaar zijn.

Kan je wat inspiratie gebruiken om nog voor het einde van het jaar zelf aan de slag te gaan met een nieuwe strategie in jouw organisatie? Meld je dan via de link in deze nieuwsbrief aan voor de workshop Strategische Groei op 30 oktober aanstaande.

Strategblog
7 te vermijden valkuilen in het strategievormingsproces
Deel 1 – Onzekerheid over de toekomst

Slechts drie procent van de bedrijven slaagt erin een nieuwe strategie te realiseren. Dit extreem lage percentage doet vermoeden dat het onderwerp strategie een heikel struikelblok is voor menig organisatie. Niet alleen het implementeren van een nieuwe strategie blijkt lastig, ook het komen tot een nieuwe strategie verloopt niet altijd even vlekkeloos. Als je naar de voorkant van het strategieproces kijkt, blijkt onzekerheid over de toekomst de grootste belemmering te zijn om tot een nieuwe strategie te komen. Lees meer

dsc01839_klein

Workshop Realiseren Strategische Groei – 15 januari 2014

Wegens succes herhaald! Op woensdag 11 september verzorgde StrateG deze gratis toegankelijke workshop in samenwerking met BusinessCompleet, het grootste online ondernemersplatform van Nederland met 80.000 aangesloten ondernemers. Mede door de enthousiaste reacties van de deelnemers (“Workshop over strategische groei gedaan bij Gina.Gestructureerde en deskundige maar ook enthousiaste begeleiding met voor mij onverwachte eye-opener. Aanrader!“), wordt de workshop op 15 januari 2014 nogmaals aangeboden. Klik hier om je aan te melden.

time_for_growth_klok

Workshop Strategische Groei – 30 oktober 2013

Kan je niet wachten tot 15 januari 2014, dan volgt op woensdag 30 oktober de eerstvolgende gelegenheid om kosteloos een workshop Strategische Groei in Amsterdam te volgen. Deelnemers gaan tijdens de workshop op interactieve wijze aan de slag om zo te kunnen ervaren wat de kritische succesfactoren zijn voor strategische groei. Klik hier voor meer informatie over het programma, de locatie en om je aan te melden.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.